Robin Nord

2018-078-08

Robin Nord

Foto: privat

Tävlingsbil: Peugeot 207 2400cc (ny för iår)
Ålder: 22
Klubb: Skövde MK
Bor: Skövde
Yrke: Grävmaskinist
Team: RoNoRX (nytt för iår)
Sponsorer: Hydroscand Skövde, Lindbergs design & tryck, Ramirent, Autoexperten, BVS Skövde, Lejtorp Racing.
Favoritbana: Högstabanan Haninge
Tidigare tävlat: Cross / Enduro, Folkrace, Rallycross i juniorklassen (2013-2016)
Klass: 2 (2400cc)
Anledning till val av klass: En tacksam klass i jakten på sponsorer, samt fortfarande en möjlighet att hålla sig snabb på banan trots tajt ekonomi.
Mål med säsongen 2018: Vi ska hålla team och bil rullande och jaga sekunder på banorna. Det är otrolig konkurrens och det enda vi kan göra är att ta efter och lära oss så mycket vi bara kan. Allt för att lägga en så bra grund inför säsong 2019 som möjligt.


Robin Nord har vuxit upp med motorsport som en naturlig ingrediens i familjen. Som 10-åring tjatade han till sig en pv80 cross, och trots att han debuterade i sporten förhållandevis sent, lyckades han få upp ett bra tempo. Första åren varvades Motocross med Enduro, vilket gav en stabil grund att bygga på. Trots fina resultat i båda grenarna, valde Robin till slut att satsa på Enduro. Men oturen var framme på Ungdoms-SM 2011, med en olycka som medförde en förslitning i ryggmuskeln.
- Tyvärr fanns då inte motivationen att fortsätta utan jag fastnade som klistrad för folkrace istället, och eftersom jag har världens bästa familj, var snart allt med motorcykel sålt och vi satt istället med en stor, bucklig Ford Sierra, med en V6:a i, framför oss i garaget.

Trots ett så genuint bilsportintresse i familjen, är Robin förste man att tävla själv.
-Jag har en far som alltid haft huvudet under en motorhuv vilket helt klart är en av de stora anledningarna till att jag började från första början, och att vi kommit så långt som vi faktiskt gjort.

När Robin hade tävlat ungefär ett halvår i folkrace, fick teamet hjälp av Jörgen Gustavsson, en nära vän till familjen, att bygga en Volvo 242 RC-2150, med siktet inställt på JSM i rallycross. Mitten av säsongen 2013 var man redo för debut. Tävlandet, utvecklingen och åren gick nu i ett rasande tempo. Säsongen 2016 kördes närmare 20 tävlingar, och det gick hårt åt både energi och pengar, i synnerhet då Robin och hans sambo gick och blev husägare i samma veva.
-Vi hade sen tidigare bestämt oss för att inte åka några 2150-tävlingar med min juniorbil, då det skulle bidra till att pengar fortsatte att försvinna och det skulle bli svårare att ta steget uppåt. Men vi hade samtidigt inte pengar till en 2400cc, så situationen gjorde att hela året blev ett viloår med inslag av arbete hemma med hus och garage.

Efter det självvalda, men ändå något ofrivilliga sabbatsåret, hittade Robin ”drömbilen”, en Peugeot 207, i Lycksele, nästan 100 mil norr om hemmet i Skövde.
-Därefter drog hela cirkusen igång och nu sitter jag med ett eget fantastiskt team och en riktigt frän bil. Det största målet vi har som team är att skaffa oss kunskap och medel för att kunna ge samma känsla du får utav de större teamen inom rallycrossen, en känsla av klockprecision och ett seriöst framträdande.

Teamet består av idel familjemedlemmar, inkluderat sambon Elin och hennes föräldrar, och även om man är i full fart med säsongen 2018, är siktet redan nu inställt på 2019.
- Jo det är nog egentligen 2019 vi arbetar mest för tror jag. Den nuvarande säsongen är mest att komma igång och känna lite på konkurrens och klimat i den nya klassen. Våra mål är ganska luddiga då vi fortfarande inte vet vad som är riktigt rimligt, men vi hoppas på att stärka teamet ekonomiskt med sponsorer som försäkrar oss om att vi har ekonomi att ställa upp på alla tävlingar, som en liten försäkring på att vi alltid finns på plats för att ta poäng och alltid marknadsför våra sponsorer. Vi hoppas på att kunna uppdatera bilen med mer konkurrenskraftiga delar, och självklart hoppas vi hålla ett stabilt resultat genom hela säsongen.

Ni som önskar följa denna driftiga och målmedvetna förare, gör det enklast via facebook:
https://www.facebook.com/RoNo-RX-199420204144138/?hc_ref=ARSbRB3gCtaZLQfJ7w1Fq1kTUo_PgucXsxqevclTjJuX_rzZI55Q9y5bKSA5HuClLu4&fref=nf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0