Klubbmästerskap och årets party

2016-10-15
Så var det då dags för årets "Lilla VM", dvs klubbtävling i Kalix Motorklubb. Enligt den fina tradition som Fredrik Tiger & co inledde i fjol, så räcker det med stödmedlemskap i Kalix MK för att få möjlighet att vara med och slåss om klubbmästartiteln. Ingemar Svensson, NMS Boden stod som titelförsvarare.

Idel ädel NMS Boden-gubbar på denna bild - förra veckans segrare i FM-finalen i Racingspecial (på samma sträckning som dagens tävling) Anders Bergström (närmast i bild), Micke Hollström, min efterträdare i Roberts högerstol och så rödklädda regerande mästaren Ingemar Svensson.
Vi har några guldklimpar att tillgå på våra tävlingar, här är två av dem : Malin Lassi börjar snart kunna klassas som inventarie som sjuksköterska på våra arena-tävlingar, och Sandra Nilsson-Björn behöver nog ingen närmare presentation - hon är ju typ inblandad i allt där det behövs en hjälpande och kunnig hand!

Anders Danell (vä) och Tommy Lundqvist, och baktill i bild skymtar Hasse Lundbäck.
Med ny-riktad bakaxel och diverse fixat i baken på Asconan, var tydligen Robert och Hollis på ordentligt åkhumör. Själv var jag helt säker på att Anders Bergström hade tagit det - men jag borde ju ha lärt mig vid det här laget, att det är när det inte ser så jäkla märkvärdigt ut, som herr Niemi kör som fortast. Han var inte bara snabbast, inte bara snabbast i alla tre åk, utan hade dagens tre snabbaste tider! Inte utan att man blir lite stolt!

Ingen tvekan om vem som hade snyggaste bilen i depån den här gången heller, för Peter Forlund och pärlan var på plats igen! Idag blev det en femte plats för Peter.
Till skillnad mot förra helgen hade Ingemar Svensson idag ordning på drivaxlarna på sin och Peter Lindqvists läckerbit. Han bjöd på bra ladd, ibland gränsfall till överladd, men jäkligt kul att se! Ingemar slutade trea idag, 5/100 efter Anders Bergström.
Anders Bergström tog sig inte ens till första kurvan innan en drivknut gick sönder i första åket...
... men den här solstrålen vet nog inte hur man deppar, för han är glad till och med när han får haveri! Men Anders bytte sin drivknut i en rasande fart, och kom till start precis när övriga hade kört sitt tredje åk, och fick köra två åk på raken - vilket alltså räckte till en andraplats!
Peter Lindqvist fick assistera vid bärgningen.
Alexander Pettersson körde minst lika vackert idag, och slutade fyra med skrämmande bra tider! Han börjar ge mig associationer tillbaka till Peter Bäck och hans era i VOC, med en körning där man knappt kan se att bilen är odiffad!
 
 
 

Det här är ingen bra bild, men jag måste bara visa att det finns ställen där det går brett, för min snålåkande sängvärmare också!

Här hör man riktigt Anders Jonsson dra efter andan - men det blir fräna bilder!!!

Här ser ni varför det här har varit en stor favorit hos mig, och fortfarande är trots att han övergett Volvo - häftig laddning av Anders Bergström.
 
 

Fredrik Tiger upplyser mig om att Robert vunnit

Kalle Nilsson fick slippa att titulera sig tävlingsledare den här dagen, men var givetvis inblandad i allra högsta grad i både det ena och det andra.

Dagens etta och tvåa, Robert och Anders
Alexander Pettersson vann tävlingen om dagens galnaste mekaniker, Kurre Ahlström, till vänster i bild, bredvid världens bästa pappa H.

Kurre visar Alexander hur han kört, och av leendet att döma är han nog inte alltför missnöjd!
Härligt med klubbtävling, där alla hjälper till och får tävlingarna att flyta - var ett gäng föraroveraller ute och jobbade på varandras tävlingar (rallyfolket jobbade på folkrace och rallycross, och vice versa)
På området att hjälpa varandra fanns fler exempel - här är det Micke Sandberg som pysslar om Roland "Glasmästarn" Andersson

Pappa H ger pep-talk, eller nåt, till Micke "Maniac" Johansson

Micke Sandberg bytte gren, och körde dagen till ära folkrace.

Team Forlund och Svensson på väg ut för funktionärs-tjänstgöring.

Hasse Gustavsson gjorde förmodligen dagens bästa start, i första omgången. Han vann också heatet, men sen ville inte Bubblan mer den här dagen heller.

Tommy Lundqvist i svarta BMW´n och sen full fight mellan Jan Johansson i 340´n mot David Midebjörk.

Roland "Glasmästarn" Andersson var kung i starterna i samtliga tre omgångar, här är det Micke "Maniac" Johansson som får vika ner sig, även om han sen vann heatet i alla fall.

Redan i första omgången såg man att ingen skulle kunna rå på Ove Björn, förutom om bilen möjligen gick sönder!

Simon Tiger före Micke Sandberg, där den senare ögonblicket efter rammar en däcktrave, som han gjorde en redig flygtur över - men då hade jag plockat ner kameran och var beredd att springa - för nog är det med hjärtat i halsgropen man tittar på dessa galenpannor i bilar som ofta studsar fram som herrelösa gummibollar!

Förmodligen gav det utslag i någon seismograf nånstans, när Tobbe Hansson vecklade ut långbenen och tog storkliven i rask takt!

Inte ofta man får se Tobbe springa så kläderna nästan flyger av honom!
När Micke Sandberg stökar, får Tobbe och Hollis städa - nytt djungelordspråk i Kalix

Ännu en av Glasmästarns sagolika starter - svårt att tro att en karl med den här reaktionsförmågan, var startfältets äldsta deltagare. En av de yngsta valparna, Micke Sandberg, var däremot tvärsist i alla starter - men körde desto bättre ute på banan.

Här är jag osäker om det är Tommy Lundqvist eller Johan Ekersund som är längst till vänster (båda körde svart BMW), men Micke Sandberg är helt klart i mitten, och Ove Björn har precis hittat vinnarspåret längst till höger.

Olov Björkman, Simon Tiger och David Midebjörk.
 

Mitt trevliga sällskap under folkracen. Min initiala plan var att avvika från tävlingen direkt efter rallyt, eftersom jag behövde hinna hem och aktivera våra fyrbeningar, då det väntade klubbfest på kvällen - men med så här trevligt sällskap var det liksom svårt att slita sig : fr vä Alexander Pettersson, Kurre Ahlström och Anders Bergström

Micke Johansson och Jan Johansson i full fight - den senare skördade både det ena och det andra av utsatta hinder på banan...

... och i vanlig ordning fick Tobbe Hansson jobba!

Olov Björkman var nog en av de som provade flest olika spår, på flest olika ställen ute efter banan. Tog även ett alternativt alternativspår i en av omgångarna!

Tommy Lundqvist, i mitten var en av de som imponerade mest på mig med sin körning under dagen - lugnt och städat utan större utsvävningar - och slutade också på andraplats till slut! Sandra Nilsson-Björn som skuggar i bakgrunden med sin enormt fula Saab, lyckades tyvärr till slut få ihjäl Saab-uslingen - annars undrar jag om inte hon var den enda som på allvar hade kunnat utmana sina kära far, Ove Björn, om segern.

Här har dock Sandra tagit sin Saab på lite grönbete.

I tredje omgången var förväntningarna stora på vad som skulle bli "Duellen med stort D" - när Micke Sandberg och Micke Johansson skulle försöka jaga livet ur varandra. Men den uteblev, för Micke Johanssons bränslepump gick sönder - förmodligen är det dock bara en undanflykt, för har var rädd att få stryk av den yngre Micke-upplagan (skratt). Istället blev det Ove Björn och Micke Sandberg som fick leka ensamma i heatet.

I finalen fick Micke som synes på sin bästa start - om än helt chanslös mot omutbara Ove Björn i täten...

... men sen gick han in i dimman...
... och där blev han kvar, och lämnade "liket" och stegade iväg...

... så Robert och Tobbe fick ta hand som skräpet som stod mitt på banan - man riktigt ser hur mycket Robert tar i för att assistera Tobbe (skratt)
 

I förra blogginlägget, lyckades jag med bedriften att döpa om mannen till höger i bild - jag gör ett nytt försök, och döper härmed galenpannan till Tomas Jansson - hoppas han känner sig mer bekväm under den pseudonymen! (ler) Med honom i bild ses ryggtavlan på en magisk Opel mekaniker - det inte Ove Forslund kan om Opel-bilar (åtminstone före 2000) är inte värt att veta! Var under hur många år som helst Alf-Erik Bäckströms klippa på mekanikerfronten.
Niklas Sandström var ensam i Supercar 2 wd, och därmed klubbmästare i den klassen så klart. Men i dagens superfinal, där man startade enligt ett handikappsystem där 2150 startade först, 10 sekunder senare 2400 och 5 sekunder senare supercar 2 wd - Niklas slutade tvåa. 

Sandra är nog en av de som testat flest uppgifter på och omkring Kalix Motorstadion.

Anders Danell var i vanlig ordning en giftig kandidat till slutsegern i superfinalen - men fick bryta med trasig koppling.

Kalle Nilsson fick äntligen köra lite själv, och vann 2150, men blev trea i superfinalen, passerad av Niklas Sandström precis på slutet.

Dagens giftigaste räv var i vanlig ordning Fredrik Tiger - i lånad 2400-bil var det han som tog hand om segern! Här är det sonen David som fixar med bilen.
Baken på Fredrik Tiger, var precis vad konkurrenterna fick nöja sig med att se i superfinalen.

Tävling är tävling, oavsett dignitet - djup koncentration inför start.

Dagen avrundades med klubbfest ute på vår fina motorstadion - det bästa förslag jag hört på länge - så hela vårt team nappade direkt och anmälde oss. Det blev till och med ännu roligare än jag hade förväntat mig!!! Stor eloge till festarrangörerna : Ida Nyman, Sandra Nilsson-Björn, Maritha och Emelie Thiger!

Kvällen började med mingel i grillkåtan, och fortsatte sedan med grillbuffé och kluriga tävlingar i klubbstugan.

Snacka om att Robert hade medvind denna dag - det blev rena rama hattricket, då han vann även två av kvällstävlingarna. Här får han pris av Ida efter att ha vunnit frågesporten, med frågor om klubbens historia - måste ha varit mygel när en gammal LMS´are tog hem spelet! (ler)

Kvällens händigaste skulle givetvis också utses - och det gick ut på att Tobbe Hansson, Micke Johansson, Micke Sandberg och Robert skulle välja sig fem verktyg ur en påse (ett i taget och i turordning) - problemet var bara att verktygen skulle väljas innan man fick reda på vad uppgiften man skulle greja var!

Micke Sandberg valde silvertejpen som sitt första verktyg - kan det ha att göra med hur säsongen har sett ut och han vid det här laget lär ha full koll på att "det som inte går att laga med silvertejp är trasigt"?!

Dröm om herrarnas förvåning när de fick uppgiften framlagd - att skala ett äpple och få det längsta sammanhängande skalet!

Tobbe blev klart sist, trots att han hade varit lyckosam och valt en riktig skalare!

Micke Sandberg skalade med en osthyvel, men blev trea trots det.

Ja dessa karlar, jämt ska det mätas och diskuteras om vem som har längst!

Men det var Robert som vann även denna gren! Micke Johansson trodde att han blev sist, men den här dagen var han inte ens bäst på att vara sämst, utan blev tvåa.

Prisutdelning för klubbmästerskapet i rally - med fina blommor och pokal av Ida.

Simon Tiger blev trea i folkrace, och var enda pall-gubben på plats.

En som trivs ganska bra i rampljuset och en som vantrivs ungefär lika mycket i detsamma - gissa vem?! (ler)

Niklas, Fredrik och Kalle

Även trevliga dagar har ett slut - ett stort TACK till alla er som gjorde dagen till det den blev - och ett extra tack till klubbens clown som stod för alla former av underhållning den här dagen, Micke "Maniac" Johansson!
 
Nu är klockan trött och jag ska gå och sova.
Lev å må!
 
//J
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0