Is SM-premiär i Morjärv

Knappt har man hunnit tugga färdigt på julskinkan, så är det plötsligt 2:a Mars och Is SM-premiär. Morjärv stod som värd, och Robert och pappsen var på plats. Själv fick den här 7-hunds-mamman stanna hemma och ta sitt ansvar över en orolig flock; 1 tik i höglöp, 4 sympati-löperskor och 2 knäppa hanar (trots att de är kastrerade).
Självklart saknar jag många kompisar och hetluften, men idag var det väldigt kall hetluft och jag mår inte alls dåligt av att umgås med våra trollungar heller. 
Dessutom har jag ju en så omtänksam karl, att han ringde hem med rapport efter varje lopp, och dessutom hade han hem runt en 300 bilder som gjorde att jag fick lite känsla av dagen. Det enda som saknas är ljudet, vilket han kanske kan fixa om han filmar lite i morgon, men tyvärr finns inget bra sätt att få hem den ljuva doften av väl använda drivmedel!
 
Inbjudningsklass; rallybilar och 2150 cc rallycross
Inbjudningsklassen bestod till största delen av rallybilar den här dagen, och dubbel-vanns av Tommy Jakobsson.

 
I andra loppet slutade Markus Kumlin 2:a, i pappa Kenneth Andersson´s Peugeot rally.
 
Anders Andersson blev 2:a i första racet, men fick se sig slagen av Kumlin i det andra.
 
Emil Johansson stod för skönsång och lång-snö
 
 
 
Kortnabb - Carlström på G!
I kortnabben inledde finske Anttila med att ta starten, men efter ett varv i ledning snurrade han bort sig och slutade 6:a. Tommy Carlström tog över ledningen, och släppte inte den ifrån sig något mer denna dag, utan knep en dubbel-seger. Tommy som har guld i klassen sedan tidigare, men då med sin fina Ascona B som han i princip gjorde rent hus med!
 
 
Team-kompisarna Niklas Mörtsell och Johannes Lundberg. Lundbergs bil (den bakre i bild) är Fredrik Schefströms tidigare SM-vinnare.
 
Jonas Ökvist knäckte enligt uppgift en bärarm i första racet. I andra kom han i mål som 6:a (tror jag det var, möjligen 7:a). Svårkört i snöröken, i synnerhet för en rookie som inte är van att stoppa in huvudet i en mjölpåse när han kör racerbil!
 
I andra racet fick Carlström tufft motstånd av Johannes Lundberg, och man gick i princip jämsides över mållinjen.
 

Fredrik Johansson, Lycksele MK, slutade 2:a i första racet, före Niklas Mörtsell.
 
Långnabb - giganternas kamp kom av sig
I långnabb gjorde RC-rookien Linus Westman debut, anmäld var även Urban Bergström men han kom inte till start. Till start kom däremot RC-kungen Fredrik Tiger, sugen på fler guldglittrande damm-samlare till samlingarna, och givetvis så även Is-kungen och BMW-kollegan Mikael Jansson. Dessa två brukar bjuda på rejäla och fina fighter, och idag var inget undantag. Detta trots att Tiger inte fick många varv med sig hem. Första racet tog Jansson starten, men passerades efter ca ett varv av Tiger. Men efter några varv tvingades Tiger bryta med trasig säkring till tändspolarna, och Jansson kunde näst intill defilera hem segern trots ett skenande laddtryck (2 bar) och bara möjlighet att köra med halv gas. Tvåa slutade Linus Westman och trea blev Daniel Lidström som äntligen tagit sitt förnuft till fånga och åter rattar sin fina 240!
 
I andra racet tog Tigern starten, men efter knappt ett varv blev det hål i blocket, och ännu en komfortabel seger för Jansson, än en gång före Westman. Sören Häggström kom inte till start i första racet, pga en trasig givare. I andra racet var han med, men en misslyckad start och gulflagg både här och där i nästan hela racet gav honom problem att avancera från den inledande 6:e platsen. Men till slut var han ändå trea i mål.
 

Jansson före Tiger
 

Daniel Lidström - äntligen tillbaka i 240`n! Började för några år sen hitta ett mycket fint tempo och radade upp pall-placeringar. Men så fick han för sig att börja med en jänkare istället, och det var inte alls lika skoj att se och resultatet blev betydligt mer... om inte annat varierande. Men idag åkte han 240, och blev 3:a i första racet!
 
Lasse Englund blev 5:a i första racet, före klubbkompisen Thord Thingvall som slutade 6:a. I andra racet bröt Lasse med trasig växellåda redan på startrakan.
 
Kjell Persson har jag något osäkra uppgifter om varför han bröt, men troligen var det svänghjulet som lossnade. Hoppas verkligen inte det slagit sönder så mycket som det gjorde när samma sak hände för oss i Piteå med Asconan... Då var kammen i 3 delar, vevaxeln krokig, några ventiler på dåligt humör och toppen lite ledsen... Kjell är en personlig favorit ända sedan barnsben, och jag hoppas verkligen han kommer tillbaka åtminstone till Kalix-helgen, då undertecknad hoppas finnas på plats i hetluften!
 
 
En ny dubb har dykt upp igen, eller snarast än en gång en ny bricka. Formen på brickan ska ge ett ännu bättre fäste, något som åtminstone Fredrik Tiger anser att det också gör. Själv valde han att åka med dem på drivhjulen. Skoj med innovatörer i sporten, och säga vad man vill, med dubbarna var baske mig snygga också! Bara en sån sak... (ler)
 

Tiger före Jansson, men några hundra meter efter denna bild togs, blev det hål i blocket på den orange Beamern. Men Tiger är inte den som ger upp i första taget. I morgon i Överkalix planeras start i lånad S40! Tiger och Jansson är verkligen två färgklickar i is-cirkusen, både med sina vådliga interna dueller, men även till stor del på grund av sina härliga personligheter!
 

Fin-fin debut av Linus Westman, som knep dubbla andraplatser
 
Sören Häggström avancerade till 3:e plats, men hade mest jobb med att ta sig förbi klubbkompisen Anders Nyman.
 
Grym snörök stundom - här är det Salomonsson som försvinner i dimman.
 

Niklas "Lill-Stöcke" Lundström blev 4:a i första racet. I andra hade han ett plogkarmsbesök i målböjen vid utgång mot andra varvet, och knäckte ett fjäderben. Bilen blev stående lite olyckligt i den vådliga snöröken...
 
Thord Thingvall hade duell med Linus Westman om andraplatsen i andra racet, när han tro han gick upp en aning på två hjul och i snöröken varken såg eller kunde han därför undvika Lill-Stöckes parkerade 850. Två fina bilar är inte alls så fina längre, men huvudsaken piloterna är hela!
 
 
 
 
 
 
Nu har jag säkert glömt en himla massa, men jag har åtminstone försökt återge det min kära far och make har delat med sig av till mig. Robert som förövrigt kom hem lite lagom frusen, fick i sig lite föda, och sedan traskade han troget ut till Amazing Red i garaget. Alltid finns det väl någon liten fläck att putsa bort...
 
Lev och må!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0