RC-träning och analkande DM-premiär i Lycksele

2019-05-09
Lycksele MK är en energisk klubb med många strängar på sin lyra, där kanske deltagandet i den numera extremt populära "Motorveckan" sticker ut. Utöver det utvecklar man sin anläggning mer och mer för varje år, anordnar evenemang för att rekrytera ungdomar till sporten, fixar iland SM-tävlingar med bravur, etc. Detta har man inte kunnat undgå i övriga landet, och därför erhöll klubben också mycket rättvist "Bertils kanna" 2018, priset som tilldelas årets arrangör.
Dessutom var Lycksele MK den mest representerade klubben i RM och SM i rallycross, med stora framgångar som följd. Glöden ser inte heller ut att ha falnat till 2019, varken när det gäller fortsatt utveckling av anläggning eller aktivitetsnivån på förarna.
Under den gångna helgen kördes en träning på anläggningen, där förarna fick en chans att komma ut och damma bort lite rattrost, och kanske framförallt se om man landat där man önskat med vinterns garage-pyssel.
 
Eldsjälen Johan Haraldsson var tävlingsledare första gången för 20 år sedan, och inte heller han verkar ha någon ambition att trappa ner på tempot. Han fanns på plats under träningen, och finslipade klubbens nyaste investering, ett nytt startsystem.

foto: Åke Bäckström 

- Det är ett helt automatiskt system som visar ready to race-skylt, signalerar eventuell tjuvstart och även ger grönt ljus, berättar Johan.

Startsystemet har en monitor för alla funktioner i starten, och är byggt så det ska vara kompatibelt med befintliga tidtagningssystem på marknaden, genom att skicka en signal till tidtagningssystemet.

Lycksele är en snösäker ort, vilket inte brukar vara en fördel när man ska stå värd för DM-premiär i rallycross i maj. Men ett fint samarbete med gymnasiet och transportprogrammet i Lycksele, har underlättat mycket på den fronten.
- De har all praktisk undervisning på vår motorstadion, med bland annat körövningar med lastbil och traktor, vilket blev en enorm fördel för oss när det gäller snöröjning, så vi har haft snöfritt relativt fort i år.

Ungefär 10-talet bilar snurrade på runt banan, och tillställningen lockade också celebriteter som JSM-vinnaren 2018, Jens Högbom, tävlandes för Vännäs MK.
 
Den 19 maj är det dags för DM-premiär i rallycross, där Lycksele MK står som värd, med Johan Haraldsson som tävlingsledare, och många härliga förare på startlinjen.

foto: Åke Bäckström
foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström
Foto: Åke Bäckström

Ett stort TACK till Åke Bäckström för fantastiska bilder!
 
//JH-N

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0