Inte helt offside - men nästan!

2011-05-07
I rådande Hockey VM-tider, är det lätt att ta till termer som inte riktigt hör den högst älskade sportgrenen till, men whatever, dagligen hör man ju hur det lånas termer från oss till allehanda andra sporter, ibland knappt värda namnet... Men låna på bara, så kan vi med gott samvete göra detsamma!

Det är nu man borde ha full svetsrök i garaget, och städat för fullt i bussen. Men här råder lugnets tider, trots att premiären av Upphill Cup går på söndag, i favvo-backen i Örebro; Ånnaboda - Storstenshöjden - Paradise of Sweden!
Men, nix, vi är inte på G. Här råder total brist på motivation, dels på grund av tråkiga händelser i slutet av förra säsongen, och mycket på grund av penningbrist. Det senare är ju inget nytt, och något man alltid tidigare på något vis kunnat förbise, alternativt förtränga in i framtiden, whatever, men i år finns inte tillräckligt med sug, eller för all del ork, för att göra det.
Ta bara det här med bilen. Först får man besked att bilen inte får vara med längre. Sen lyckas Sune Rundborg, mannen som borde få bragdguld och alla möjliga utmärkelser, fixa så det blir ännu ett års respit.
Men då har man redan hunnit börja resan utför. Sen lyckas underbara Sune få till att vi slipper HANS-skyddet ännu ett år, och man börjar så när klättringen uppåt igen, för att sedan ramla tillbaka då förbundet backar och återinsätter HANS-kravet.
Det innebär alltså för oss en kostnad på uppåt 20 000 kr, för troligen funkar det inte med Roberts stol. Det finns billiga stolar, vi vet, men meningen med HANS skulle väl vara säkerhet?
Den största säkerheten bedömer jag, ligger i att man sitter optimalt i bilen. Det gör man inte om man inte har en stol som passar den kropp man fötts med. 
Det är inte lätt att hitta en stol som passar, tro mig, jag sökte över ett år innan jag hittade min, och givetvis fanns den bara i kolfiber och kostade nästan 10 000:-. Men det börjar ju vara några år sen, och trots att jag knappt åkt 10 tävlingar i den, är det inte helt säkert att ens den klarar HANS... HANS kan säkert vara bra, men jag skulle vilja se lite tester på det, kommen som jag är, från den så vackert kallade "evidensbaserade" sjukgymnastikens skolning. Nåväl, det här känns sönder-ältat, jag fortsätter vidare.

Vi står alltså i ett vägskäl, där vi har en bil som endast är renoverad sedan 2005, dvs inte alls uppdaterad. Här ställs alltså Robert säsong efter säsong mot nyare och nyare teknik i motståndarnas bilar, och även om karlskrället besitter en talang att vrida ratt utöver det normala, så blir det tuffare och tuffare. I synnerhet en säsong som denna, när 2 av 3 backhelger går på asfalt.

Detta lämnar oss alltså i ett läge där vi har en utgift på ca 20 000 kr, utan att vi lyft ett finger på vår älskade Ascona, och inte ens tankat bussen! Mamma Mia, och vi som bor ungefär så långt från Back Mecka som möjligt är i det här landet! Älskar att åka, tro mig, men inte att betala dieselräkningarna!

Så det senaste beskedet från min sängvärmare, är att det blir ingen körning i år. Trots att han egentligen vill, är det så mycket som får honom att tappa lusten. Men den som lever får se. Örebro drar ju alltid, och till September är det ju länge. Kanske kan man i alla fall hjälpa till och ställa till det i totalen?!
Kommer tid kommer råd! Kommer jobb kommer pengar, kommer slut tid...
Endast den som lever får se!


Med premiär i Ånnaboda-backen i antågande, är det inte utan att
det drar i race-tarmen... Så det blev lite bildpyssel idag!
Vet inte, men när jag ser bilden på Robert får jag Jerry Williams gamla
hit "No One" i huvudet... Kanske har att göra med att jag är en stolt
fru, både i med och motgång!

RSS 2.0