Rallycross - bästa vårtecknet

2019-04-30
Så här på självaste Valborgsmässoafton, är det väl bara att inse att våren är här och sommaren snart likaså. Trots att man är en inbiten snö-älskare, är det bara att inse fakta, snön går inte att konservera hur länge som helst, men förhoppningsvis kommer den tidigt i höst!
Förutom att sommaren bjuder på tråkigheter som huggormar, fästingar, myggor, hemsk värme och andra faror för våra pälsklingar, så har den ju faktiskt även något positivt som följer med: RALLYCROSS!
I sommar händer det extra mycket, då vi förutom SM, RM, DM, FM och Norrlandsveckan, även bjuds på en ny cup, "Supercupen i rallycross".

DM/FM Rallycross ÖNBF
19/5 Lycksele MK, 1/6 Vännäs MK, 2/6 Umeå AK, 7/9 Älvsbyns MS

Norrlandsveckan i Rallycross
14/7 Kalix, 17/7 Piteå, 20/7 Skellefteå

Supercupen i Rallycross
4-5/5 Arvika, 8-9/6 Bollnäs, 24-25/8 Västerås, 7-8/9 Götene, 28-29/9 Strängnäs

SM i Rallycross
11/5 Haninge, 15/6 Västerås, 23/7 Lycksele, 28/7 Kalix, 31/8 Höljes

Oskar Andersson
 
 
Många härligheter som erbjuds, och en som siktar på att ta för sig av alla kakbitar, är friskusen Oskar Andersson från Gällilvare. Ja, ni läste rätt. Geografin är inte direkt på hans sida, men Oskar räds inte avstånden, utan satsar oförtrutet vidare, och hans BMW har fått lite extra kärlek i vinter.
- Vi har gjort en stor genomgång på bilen. Kapat lös bakändan och bytt ut den, lackerat allt, bytt lite stötdämpare osv. Jag har som plan att köra allt som bara går! Vi börjar med Supercupen i Arvika 4-5e maj, sen fortsätter vi med RM i Haninge. Det blir full DM-serie, full RM-serie, Norrlandsveckan, alla strötävlingar jag bara har råd med och förhoppningsvis någon sprint också! Vi har räknat på 15 tävlingar om allt håller och fungerar, och ca 2000mil. Har uppdaterat motorn lite till i år och verkar gå riktigt bra. Får hoppas chaffören räcker till bara!
 

Många räds avstånden, då det är ett känt faktum att vi bor i ett avLÅNGT land. Därför är det extra häftigt att mannen som har långt till alla banor, tacklar avstånden med en axelryckning.
- Har ju inte en så här dyr bil för att titta på den i garaget!

Oskar tävlar i klassen 2150 cc, vilket är ett riktigt getingbo med många startande och framförallt många duktiga förare med höga ambitioner. Men det går inte att sticka under stolen med att Oskar har sin målbild klar:
- Siktar väl mot vinst i allt såklart!

Här finns mer att läsa om Oskar:
https://hnmotorsport.blogg.se/2018/june/oskar-andersson-2.html

Vill ni följa Oskars äventyr kan ni göra det via hans blogg
http://motorsport-team-saivis.blogspot.se/,
och youtube kanalen
https://www.youtube.com/channel/UCBsYVgH6eZE_Fo52kG9muig/videos.

Bilder: privat Oskar Andersson


RSS 2.0