Oliver Stenvall

2019-05-09
 
Oliver Stenvall

Tävlingsbil: Toyota Corolla
Ålder: 26 år
Klubb: Skellefteå MS
Bor: Ersmark
Yrke: Montör på JAMA Mining Machines
Team: Har inget namn på det, men blir ju jag och broder
Sponsorer: ML Maskinservice, J Marklund Entreprenad, Arbetsbelysning.nu, Becur
Tävlat: Blir min tredje säsong nu
Klass: 2150 cc
Anledning till val av klass: Flest deltagare och mest ekonomisk
Mål med säsongen 2019: Att vara med och slåss om finalplatser


foto: privat Oliver Stenvall
 
Ni som tycker efternamnet låter bekant, har alldeles rätt, för det är mycket riktigt ett högoktanigt rallycross-namn så det sjunger om det! Oliver är storebror till Ossian Stenvall, och mycket riktigt också son till rattvirtuosen Ola Stenvall, vars bror Johan Stenvall också var en svår nöt att knäcka för konkurrenterna.
Nu är det alltså äntligen dags för två bröder med efternamnet Stenvall i rallycross igen, där vi får se Oliver i klassen 2150 cc och Ossian i 2400 cc (kommer en presentation av honom också). Oliver och Ossian, bröder med knappa två år i åldersskillnad - vågar man gissa att det inte bara är jag som får vricka fingrar och tunga för att inte kasta om namn och fakta på dessa bröder?!
 
Sin ringa ålder till trots, har Oliver hunnit med att samla på sig så pass med erfarenhet och kunskap, att han själv kunnat bygga sin egen rallycross-bil.
- Har som växt upp i garaget med farsan så man har ju hunnit få några års erfarenhet.

På frågan om vem som är duktigast av honom och lillebrorsan Ossian, svarar han ödmjukt:
- Skulle säga att jag och Ossian hade ganska lika resultat under folkrace-perioden.
 
Vi som haft förmånen att vara med ett tag och har minnet intakt, minns så klart de härliga bröderna Ola och Johan Stenvall, som bjudit på så mycket underhållning och show på rallycross-banor runt hela landet. Vi minns även att Johan var den något lugnare och ödmjukare, medan Ola hade desto mer temperament. Vad kan man förvänta sig av de "nya" bröderna Stenvall, vem kan tänkas vara den hetare av dem?
- Ossian är nog något hetare av sig skulle jag säga, men nog kan det hetta till för mig också!, konstaterar Oliver med ett skratt.
 
Oliver började att tävla i folkrace som 16-åring, men har nu hunnit med två säsonger i rallycross. I år siktar han på att åka hela DM-serien, med premiär i Lycksele den 19 maj, samt även hela Norrlandsveckan.
Nytt blod i bilsporten är alltid trevligt, men det går inte att sticka under stolen med att det är extra roligt när det är depå-valpar som vuxit upp med möjligheter att bli morgondagens stjärnor! Dessutom verkar inte bara motorintresset ha förts vidare i familjen Stenvalls DNA, det verkar dessutom vara två ödmjuka och väldigt trevliga killar även i den yngre generationen Stenvall! Det här kommer att bli skoj på riktigt!


foto: Eilert Gezelius


foto: Eilert Gezelius


foto: Eilert Gezelius
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0