Abris håller flaggan högt!

2019-05-13
SM-/RM-premiären i rallycross är avklarad, och det nordligaste distriktets förare fanns i vanlig ordning med och satte färg på tillställningen som i år kördes i Haninge.
Jens Högbom, Vännäs MK, fick med sig segern i JSM, medan Martin Ekspjuth, Piteå MS slutade 2:a i 2400 och Simon Tiger, Kalix MK slutade på samma placering i supernationella klassen, för att nämna några.
En som sätter färg på tillvaron bara genom att visa sig på tävlingar, är Magnus "Abris" Abrahamsson, som börjar tillhöra veterangardet i församlingen. Abris utgör tillsammans med bland andra Putte Alvarsson en härlig stomme i klassen 2150, och har stor del i den trevliga stämningen i klassen. Därför känns det så klart extra skoj när det går bra för rattvridare som dessa herrar, som följdes åt även denna helg, där Abris slutade trea med Putte i hasorna på fjärdeplats. Tyvärr var Abris bil inte riktigt medgörlig under kvalheaten, och poängskörden i RM blev därmed lite mindre än det fanns potential för:
- Motorn ville inte gå rent i andra kvalet och i tredje började den gå på 3 cylindrar när jag ledde så jag bröt det, då jag fått låna motorn och inte ville riskera att köra sönder nåt.

Foto: Lena Abrahamsson

Foto: Lena Abrahamsson

Abris har hotat med att sluta tävla under några år, och man bävar inför varje säsong att han plötsligt ska uppbåda tillräckligt med "karaktär" för att klara av det, för den dagen kommer det att bli ett stort tomrum som blir svårt att fylla!
I år har den gode Abris sagt att han bestämmer sig hur mycket han ska köra efter resans gång, beroende av hur det går. Man kan ju alltid hoppas att tredjeplatsen i RM-premiären innebär massor av motivation till att köra allt han bara hinner i år!
- Nja, siktet var väl inställt på Norrlandsveckan egentligen, men eftersom vi har en dotter i Västerås så åker vi väl dit också sen får vi väl se... Beror väl lite på om jag har nån motor...

Premiären i Haninge kördes med en motor som lånats av Robin Holmström från Robertsfors.
- Min nya motor, efter haveriet i Kalix, är inte klar då det strulat med leveranser.
 
Så med andra ord blir det till att hoppas på både goda leveranser och massor av motivation, för Abris vill vi ha kvar i sporten till han inte hittar tillbaka till banorna längre!
 
//JH-N
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0