Mattias Ohlsson

2018-07-22

Mattias Ohlsson
foto: Eilert Gezelius

Tävlingsbil: BMW M3 E30
Ålder: 31
Klubb: Bollnäs MK
Bor: Bollnäs
Yrke: Kundmottagning och verkstad, Bollnäs Bilaffär
Team: Ohlsson RX
Sponsorer: AUTOEXPERTEN,LIQUI MOLY, BOLLNÄS BILAFFÄR, POLAR, SKOGLUND REKLAM, KA NILSSONS MOTORSPORT, FLD (LUDDE DAVIDSSON) FAVORITBANA: ARVIKA, HÖLJES TIDIGARE
Tävlat: Alpin skidåkning
Klass: 2400
Anledning till val av klass: För att den klassen är relativt vettig ekonomiskt sett, med flest utövare och klart tuffast motstånd.
Mål med säsongen 2018: Vinna SM-guld

Mathias Olsson, son till 1995-års SM-vinnare i rallycross, Mats Ohlsson, debuterade i rallycross 2007 i sin pappas gamla SM-vinnande Volvo 240. Trots att bilen hade åldern mot sig, och en 15 år gammal motor under huven, lyckades Mattias vinna sin andra tävling, en deltävling i Svealandscupen i Västerås.

2008 började med två stora hål i blocket, men Mattias spottade i nävarna och tog nya tag, nu med hyrd motor från Motordesign. Med friska kusar under huven, blev det fem segrar och därmed totalseger i Svealandscupen. Framgångarna fortsatte under 2009, men nu vaknade också suget efter en nyare bil, och familjen grottade ned sig i garaget, offrade en säsongs tävlande, och 2011 blev det debut med nya bilen, en Hyundai i30. Man gav bilen två säsonger, men var inte nöjda med vad den levererade, och beslutade sig för att bygga nytt igen, en BMW M3.
Familjen Ohlsson hittade en komplett kaross som ”bara” var i behov av renovering och uppdatering, och byggde bil parallellt med tävlandet 2012. Första säsongen med bilen blev det SM-guld i rallycross och SM-silver i Backe! Extra mäktigt med SM-guldet, var att Mattias avgjorde guldfighten på Kinnekulle ring, vilket även var platsen där pappa Mats säkrade sitt guld 17 år tidigare!
Därefter har det hunnit bli ytterligare ett SM-guld i rallycross, och dessutom ett SM-guld i SM-veckans vintersprint. I samlingarna finns också 2 st SM-silver i både rallycross och backe.
När Mattias fick frågan inför säsongen, vilka han ser som sina största konkurrenter, blev svaret:
- Många! Men främst Per Berglund!

Med halva SM-säsongen avverkad, är tabellen också väldigt jämn, med Mattias på tredje plats, med endast 3 poäng upp till ledande Simon Claesson och bara 1 poäng efter Per Berglund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0