Magnus "Abris" Abrahamsson

 2018-07-18
 

Magnus ”Abris” Abrahamsson

 

 

Tävlingsbil: BMW E46 Coupe
Ålder: 46
Klubb: Vännäs MK
Bor: Umeå
Yrke: Säljare på BEVEGO
Team: ML Motor
Sponsorer: Svennes Traktor, Haga Plåt, LG Aluprodukter, Bevego, ML Motor, Plåtslagarna, 
Nymans däck, Robbans Garage, Björklunds gräventr, men hoppas på nån fler...
Favoritbana: Alla
Tidigare tävlat: Ishockey och folkrace
Klass: 2150
Anledning till val av klass: Kul med många startande samt att pengarna styr.
Mål med säsongen 2018: Köra allt (RM, Norrlandsveckan och Nordic RX) om grejerna, tid och 
framförallt pengarna räcker! Siktar på att åka final i alla race, klarar man det borde det räcka långt!! 

Magnus ”Abris” Abrahamsson har anor från Bolidens division 2-lag i hockey, men långt nedpackat i livsryggsäcken, eftersom han gjorde sina sista matcher någon gång i slutet av 1980-talet. Tack vare en rallycross-intresserad pappa, fanns bilsporten med i uppfostran från ett tidigt stadium.
- Vi åkte ofta och tittade på Ture Karlsson, Grus-Kalle, P-E Johansson mfl. Pappa körde två folkrace-tävlingar, det var nog då jag fastnade på riktigt.

Abris debuterade själv i folkrace 1991, men det kom att dröja till tidigt 2000-tal innan debuten i rallycross (ca 2002). Därefter har han nog försökt att sluta en och annan gång, men tack och lov misslyckats lika kapitalt varje gång. Trots att han varit med länge och haft en del framgångar genom åren, var det som om handen verkligen hittade sin plats i handsken när han bytte till BMW 2016. Första säsongen blev det bara några tävlingar med en M3-kaross, innan han lyckades tjata till sig att få köpa karossen till den E46 han har idag, av Roger Lunde i Haninge.
- Jag frågade Roger redan 2015, men då skulle han ha kvar den.

Trägen vinner, helt klart, och i denna nya svarta skönhet, blev det flera framskjutna placeringar i RM 2017, och säsongen avslutades med ett DM-guld. För en man som varit med så pass länge som Abris, finns så klart rutin i massor. Men det finns fler styrkor, och som utomstående så kallat objektiv, går det inte att undvika att se vilken sportsman ut i fingerspetsarna denna förare är! Helt klart räds han inte att sticka in nosen när det hettar till, men i depån är han den som gärna hjälper och alltid har ett leende till övers.
-Mina styrkor… Borde väl ha en hel del rutin, trots min ringa ålder! Hyfsat startsnabb, och har ett bra team runt mig!

Eftersom serien hunnit halvvägs, står det tydligt att se att det är rätt många som vill vara med och göra upp om medaljer. Men redan efter första deltävlingen i Strängnäs, var Abris på det klara om vilka som skulle finnas med i diskussionerna:
-Finns många som kan vinna RM-titeln i år. Johan Uhr så klart, men fler är Putte Alvarsson, David Hjertberg, Erno Antikainen… Jag tänkte också vara med uppe i toppen, samt självklart både Jens Olofsson och Robin Lundqvist, trots att de hamnade lite efter i tabellen i Strängnäs. Sen bjuder jag på en lite ”skräll” i Andreas ”Linkan” Lindkvist, tror han kan samla poäng framöver.

Efter två körda SM-tävlingar kan man konstatera att Abris har bra koll på sina konkurrenter, då han prickat in 7 av 10 förare som finns med topp-10, inklusive sig själv på tredjeplats!
Utöver de fina framgångarna i RM så här långt, kan Abris nu även titulera sig nybliven mästare av Norrlandsveckan 2018.

Delad glädje, är dubbel glädje! Magnus "Abris" Abrahamssons seger i Norrlandsveckan smakade förmodligen extra sött, då han fick dela glädjen på prispallen med teamkompisen Jens Olofsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0