Is SM Överkalix

2013-03-03
Så är då gubbarna på äventyr idag igen, och kvar hemma blev jag med ett gäng busiga hundar, en snabeldrake som vittrar många dammråttor, och en massa skidåkning på TV.
Förhoppningsvis får jag lika fina rapporter från Robert som igår, och i så fall delar jag löpande med mig av dem här under dagen. Kompletterar förhoppningsvis med bilder redan ikväll!
 
 
Långnabb, race 2
15.10     The drama goes on! Mikael Jansson snabbast ut igen, men näst sista eller sista varvet får han bryta igen, punka igen! (samma som hände i lopp ett har jag fått rapporter om). Linus Westman tog över ledningen och förvaltade den som han skulle och knep sin första seger. Fredrik Tiger gjorde n bra start, men än en gång började bilen gå på tre cylindrar. Trots det hängde han med bra och slutade tvåa. Sören Häggström 3:a och sedan i nämnd ordning Kjell Persson, Salomonsson och Englund.
 
Jansson på väg till line-up
 
Tiger gjorde ännu en kanon-start, och var jämsides med Nyman i startsnabba Metron. Men än en gång
svek 6:an honom och blev knappt som en halva. Trots det slutade han 2:a!
 
Tuffa grabbar!
 
BMW´arnas fight, black v/s white...
 
 
 
 
Kjell Persson ser ut att ha fläktproblem - eller ser det inte ut som en fläktrem det han håller i handen?
 
Nyman och Persson - Gårdagens generation håller än!
 
Tiger och Westman - dagens generation är dock aningen vassare!
 
 
Kjell Persson får en föreläsning av Sören Häggström
 
 
 
That´s it för den här gången, får se om det blir några kompletteringar efter gubbsen kommit hem, men åtminstone lär jag bjuda på lite bilder vad kvällen lider - om jag orkar. Håll ut, den som väntar på nåt gott... Tja, ni vet!
Ber om ursäkt för att det texten blir i lite omvänd ordning, men så blir det när man bjuder på mer eller mindre live-uppdatering löpande under en dag!
 
Lev å må!
 
Kortnabb, race 2
14.50     Kimmo Anttila gjorde än en gång en super-start, före Kim Andersson. Andersson gjorde dock årets körning och passerade Anttila på varv två och tog hem en härlig seger. Jonas Ökvist gjorde en dålig start, men körde upp sig till andraplats!!! Trea slutade Mörtsell och i nämnd ordning följde sedan Carlström, Anttila och Fredrik Johansson. Lundberg bröt. Mycket värre snörök i detta race än i det första. Två sista varven var det snörök hela varvet runt! Makalösa prestationer de utför våra race-grabbar!
Andreas Pettersson kom tyvärr inte till start, plogvallen var för hård för hans Öhlin-dämpare som var sönderkrökt.
 
Här ser man vilken prakt-start Kim Andersson får från bakre led, mellan gula S40´n (Lundberg eller
Mörtsell) och Jonas Ökvist
 
 
 
 
Kim Andersson, fjolårsmästaren, fick årets första vinst idag, i lånad Peugeot av Ingemar Bjöörn.
 
Här ser man ungefär hur det kan se ut för de som kör, även om de nog till och med har det ännu värre!
 
 
Här på hemma-plan har jag haft sån puls att jag hållit på att svimma - men det räckte till guld för Johan Olsson på 5-milen och det var helt jäkla underbart! Kanske lite fel sport för min normala bloggning, men det är alltid kul när det går bra för Sverige!!!
 
Inbjudningsklass, race 2
14.30     Dålig rapport från sängvärmaren, men Anders Andersson vann, före Markus Kumlin och Anders "Edde" Bergström. Henry Nilsson låg 2:a ett tag, men bröt, och exakt samma scenario för Emil Johansson. Tommy Jakobsson kom inte till start.
 
Start-grid Inbjudningsklassen
 
 
Anders Andersson vann dagens andra race i Inbjudningsklassen, här i duell med Harry Johansson.
 
 
Långnabb race 1
13.10     Spänning och dramatik fortsätter, i överflöd!
Anders Nyman tog starten före Sören Häggström, och i princip jämsides gick hela startrakan. Mikael Jansson och Fredrik Tiger närmade sig på yttern och kunde också passera de båda på yttern i kurva två. Sören Häggström låg trea, men passerades av Linus Westman men körde sekvensen senare in i ban-depån av ännu okänd anledning, för han kunde köra därifrån för egen maskin.
Efter ett tag började både Janssons BMW och Tigers för dagen inhyrda VOLVO S40 att gå dåligt, vilket till slut fick Jansson att bryta. Till slut gick S40´n så dåligt, så den stora spänningen var om den jäkla målflaggan skulle hinna ut före bilen gav upp - och det gjorde den! Seger till Volvo-Tigern, före Westman och Kjell Persson. 4:a sutade Lasse Englund, före Nyman och Salomonsson. Då blir det alltså även här till att hålla tummarna för att bilar hinner fixas i tid till nästa race!
 
Mikael Jansson och Sören Häggström
 
Mikael Jansson och Fredrik Tiger
 
Robert hade en riktig "Jansson-dag", med hur många fina bilder som helst med både fart och hjullyft på
denna vackra farkost. Blir så ibland, och kanske inte så konstigt eftersom den här bilen så ofta ligger
först och utan snö-rök...
 
Linus Westman
 
Team Tiger med en Volvo - känns helt ok, men färgen känns rätt skum för den orange Kalix-krigaren.
 
 
Johan Riström har sålt sin S40, och får nöja sig med att assistera kompisen Micke Jansson
 
Daniel Lidström
 
 
 
B-G Öhman drömmer om en egen pärla...
 
Peter Bäck - distriktets största rattvirtuos, men som inte förstår sitt eget bästa, utan är bil-lös
 
Kortnabb, race 1
12.45     Nu är den här tjejen riktigt jublande glad, för en stor personlig favorit som alltid har en massa jäkla strul, trots ett super-team med bra ordning och en jäkla talang att vrida ratt själv, vann precis! Har ni räknat ut att jag pratar om JONAS ÖKVIST?! Han var 2:a efter Anttila i starten, men gick om redan efter ett halvt varv, och vann till slut med drygt ett halvt varv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är klass på karln när han kommer loss och grejorna verkligen håller!!!!!! Stort GRATTIS till hela team Ökvist, det här var ni verkligen värda!!!!!!!!!
Tvåa slutade Kimmo Anttila, före Fredrik Johansson. Fyra var Robert lite osäker om det blev Anders Rönnlund, som det visade sig att hade rullat igår, vilket Robert missat men ändå misstänkte pga fågelbad på taket. Kim Andersson stod kvar på startplattan till de andra kört nästan ett varv, men lyckades köra upp sig och det är osäkert om han ev knep fjärdeplatsen för Rönnlund. Gårdagens gigant, Tommy Carlström, körde ihop med Andreas Pettersson, mitt framför fötterna på Robert, så jag misstänker att det kan komma nån bild på det senare i kväll. Carlström blev stående, och Pettersson lunkade sakta, sakta mot mål med en demolerad framvagn. Stackars Andreas som fick sin moter så sent som natten mot i fredags, men inte hade ork och flyt att hinna få ihop den i tid till gårdagens tävlingar. Men efter en heroisk insats trots allt kom till start idag. Bara hoppas att både Tommy och Andreas hinner och har möjlighet att laga sina bilar så de finns med till nästa race!
 
Kimmo Anttila före Fredrik Johansson
 
Tommy Carlström och Andreas Pettersson i duell, där Andreas förpassas på fel sida om plogvallen
 
Demolerad Pettersson smyger i mål
 
Besviken Carlström får titta på övriga gänget
 
Jonas Ökvist klättrade och körde som en fantom! Lyrisk hade han berättat för Robert att den lilla far-
kosten hade varvat 8500 varv på 5:ans växel på start- och målrakan : - "Varvstoppen ligger på 8800, så
det finns lite mer att ge!", tillade han med ett skratt.
 
 
 
 
Lite för trasigt för start i andra racet - stackars Andreas som precis fått motorn på plats och så blev det
i princip en raksträcka och en kurva han fick njuta av innan det tog slut.
 
Team Ökvist
 
Peter Christoffersson, en stor personlig favorit i rallycross för x antal år sedan, skruvar numera bara åt
sonen Tommy Carlström


Inbjudningsklass Rallybilar och 2150-rallycross
Kl 12.30     Har precis fått rapport från första racet av inbjudningsklassen för rallybilar och 2150 rallycrossbilar, där Tommy Jakobsson hade storslam igår. Det började bra även idag, men en hungrig yngling, i skepnad av Markus Kumlin gjorde en fin-fin uppkörning efter att ha varit 5:a i starten. Redan på startrakan in mot första kurvan, var det han som var senast på bromsen och på så sätt plockade han två medtävlande. Nästa varv ytterligare en, och till slut var det bara Tommy Jakobsson kvar. Sida vid sida gick de mot "startkurvan", och Peugeoten v/s Honda verkade vara dött lopp maskinellt. Sen om det var ungdomligt mod / dårskap / hunger (gränsen är hårfin), men Kumlin lyckades ta sig förbi Jakobsson och tog en fin-fin seger. Tyvärr började Jakobssons bil gå dåligt just efter detta, möjligen av snöröken då Kumlin gick förbi, och tyvärr tvingades han bryta. Anders Andersson slutade 2:a, medan keep-going-strong Harry Johansson knep 3:e platsen med sin 2150-rallycrossare! Efter dem blev det i nämnd ordning Henry Nilsson, Anders "Edde" Bergström, Emil Johansson och Esa Makslahti.
Tommy Jakobsson tog täten, före Markus Kumlin, Anders Andersson och Anders Bergström i den här
bilden
 
Kumlin tog sig förbi, och sen gick Jakobssons bil sönder
 
Anders Bergström och Henry Nilsson
 
Esa Makslahti körde med sin Ekonomi-Toyota i Inbjudningsklassen, och hade väl resultatmässigt inget
att hämta, men två vansinnigt roliga dagar är inte fel det heller!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0