Besiktning i morgon!!!

2012-06-10
Det tar sig!, sa pyromanen!
I veckan har flitens lampa lyst, likt lågan på en svets eller möjligen som eldsprutet på en rondell!
Volvo-profeten Staffan Waltari har förärat garaget med besök många härliga och värdefulla timmar, som i synnerhet lagts på bromsar och el-system, och nu är bilen både provstartad och idag ska den alltså bli helt klar! För i morgon gäller det, i morgon kommer Krister Ekevad och besiktar den!
Staffan var även med vid det speciella ögonblicket, tidpunkten för att inkassera lön för alla månader av mödor, det stora ögonblicket för provstart! Givetvis fixade han Co-halt och jox, så det är redan nu på nivå så man vågar sig till Svensk Bilprovning!!! Sött som socker går maskinen, och sjunger så det blir stå-päls på armarna. Dock inte så långhåret reser sig på huvudet. Till det krävs en B23, och snäppet större webrar!!! Känner klart en viss grad av Ascona-abstinens... Hmmm... Tur den bara är på semester i mamma och pappas garage!


Volvo-oraklet Staffan Waltari! Det inte han kan om Volvo, är nog
knappast värt att veta! Vilken tur att vi adopterade hans gamla
instruktionspärmar och verktyg från hans Volvo-verkstad - något
säger mig att han känner sig ganska hemma!Bromsar klara!


Staffans fina dragning av bromsrör.


I torsdags stod el på schemat, och då var jag så sugen på en prov-
start av maskineriet, så jag släppte inte in gubbarna från garaget!
Skämt å sido så sparar det mycket tid att inte förflytta sig från arbets-
platsen, så vi serverade mammas köttsoppa i garaget! Gott var det,
och glada skratt blev det, och bilen startades några timmar senare!


I onsdags hade vi välkommet besök av Tobbe Hansson igen, och det var guld värt som vanligt! I helgen har Robert pulat på själv, men det har varit duktiga hel-dagar! Fredag kväll gjorde han mackor klart för att kunna få en tidig start på lördagen, och 07.45 stövlade han ut, var bara in och åt x 2 innan han tog kväll 22.45! Fixade mackor igen, och i morse ut samma tid igen. Återstår att se vilken tid han kommer in detta dygn, om det ens är det här dygnet fortfarande då det sker...

Som man vant sig ska mycket jäklas, och igår rök bl a cirkus fem timmar för att få fotstödet för kartläsaren på plats! Men, som vanligt blev det bra när det var klart! Många glömmer detta påfund, och det är rent idiotiskt måste jag som kartläsarnas språkrör få uttrycka! Alla förare, eller nåja, de allra flesta i alla fall, är måna om att förarställningen ska vara bra. Men sen slänger man in en stol till höger och hoppas på att nån ska fylla ut den då det behövs. Men vid en ev krasch, eller rent av bara vid normala lyft och gupp, är kartisen mycket mer utsatt än föraren! Dels är man mindre beredd, och framförallt inte beredd på samma sätt som föraren, men sen sitter föraren betydligt stadigare med sin ratt och sina pedaler. Fotstödet kan vara A och O vid en krasch, för det är där man har en stor hemlighet i att sitta bra! Tack och lov är Robert en gammal kartis som också står på kartis-sidan, men framförallt tror jag han tycker om mig! (ler)

Nu återstår egentligen "bara" att sätta stänkskydden på plats, för att bilen ska vara klar för besiktning. Men det ska ju tas ett gäng bilder på den, som ska till Paris och vidare ut i Europa för granskning. Dessutom kommer de bilderna att för alltid förfölja bilen i dess Htp-handling, så givetvis måste Mr Putsbög ta ut fröken Amazon och tvätta av henne, och nästan ännu viktigare så måste vi hitta nåt provisorium till gummi-ring att kränga på tävlingsfälgarna! Går ju bara inte att ha skönheten förevigad på bild, med fula originalfälgar!!! Nä, stopp och belägg, där går gränsen! (ler)

Ska försöka bege mig ut med kameran och fota allt nytt som kommit på plats, men som detalj-nörd är jag ju förväntansfull över stänkskydden som jag själv varit med och bestämt utseende på. Så jag tror jag inväntar att de kommit på plats!

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0