Vännäs Rally, DM-deltävling nr 2

2011-01-29
Motsvarigheten till "gräsänkling" borde bli "snö-änka" va`?! Nåt sånt är jag idag i alla fall, fast givetvis inte ensam ändå. Har ju sju underbara odjur och två katter som sällakapar inomhus, och tre får och en kanin om jag går ut en stund på gården! Robert är i Uppsala och hämtar hem guld nr 2 till samlingen! Kalix MK har tydligen tagit 44 SM-medaljer genom åren, tre av dem genom Robert. Rätt trevlig statistik att medverka i!!!

Idag har det varit DM-rally i Vännäs, deltävling nr 3 i ordningen. Jag har fått telefonrapporter via J-O Renberg, Sofie Lundmark, Tobias Forsman och Ingemar Svensson. Inget resultat på papper än alltså, så ta det mesta med en nypa salt, för säkerhets skull!

I Ekonomi fortsätter giganternas kamp, dvs Tobias Forsman och Jonas Rönnlund. Idag har man kört ca 6 mil SS, och dårarna lyckas sluta sekundlika! Via särskiljning gick segern till Rönnlund, som radar upp segrar i rask takt. Magnus Kitti repriserade sin tredje plats från Morjärvs premiär, fortfarande med avstånd upp till gas-galningarna i toppen, men även med större marginal till Ingemar Svensson som förlängde sin prenumeration på fjärdeplatser.
Det var pluss-grader idag, och rätt moddigt, trots att Ekonomiarna gick ut först. I morgon går de ut sist, och Forsman är lite orolig för att det kommer bli mycket grus.
- Men å andra sidan finns det ju de som lever på att tillverka däck!, konstaterade han med ett ironiskt skratt.

I VOC var det Niklas Karlsson som vann i utklassningsstil, före en liten överraskning i form av Fredrik Mench. Lite osäkert sen, men troligtvis var det Anders Nilsson som var trea, före Lasse Johansson. Brage Lundmark blev femma eller sexa, Sofie var lite osäker på placeringen. Det hade gått förhållandevis bra ändå, men helt enkelt för sakta. Något som inte är så konstigt, då Brage har ungefär en kilometers landsvägskörning i ryggen i år, jämfört med övriga som hunnit köra minst en hel tävling. Så morgondagens tävling kan absolut se helt annorlunda ut, vilket vi självklart håller tummarna för! Tomas Lahti blev längre ner i listan, pga en avåkning och stort tidstapp på sista sträckan.

Erik Wiklund fick problem direkt med en trasig intercom, men det problemet löste hans goda vän J-O Renberg, som givetvis ställde upp och lånade ut sin intercom. För den behövdes inte fullt två sträckor idag, då den gode Renberg gjorde en rejäl saltomortal i slutet av andra sträckan.
- Janne ropade åt mig att jag gasade för lite, men det fick han äta upp sen! Det var som en dubbel-kurva, med en V4, kort raka, och så kom svängen igen. Jag fick noten lite sent, och det gick alldeles för fort så jag tog i vallen, skar ner med ena hjulet och missade med decimetern en telefonstolpe. Vi rullade framlänges ut på en åker, och slog i höger bak så vi la oss på sidan med kartläsarsidan i luften. Det var väl en halvmeter lössnö, så det dämpade i alla fall något, men visst har jag jobb på bilen!, konstaterade Renberg med ett skratt.
Till skillnad från somliga andra i branschen, som i princip säger att de skrotat bilen så fort de fått en bucklig dörr eller liknande, så såg J-O det från den positiva sidan :
- Alla rutor är hela, taket är slätt och kartläsardörren hel. Bakluckan är hel, men den passar inte så det går att stänga...
Allas vår Janne Stenberg åter i högerstolen, och så fort han öppnar käften blir man påmind om hur mycket man saknar honom :
- Det gick för fort för oss rattrostiga medelålders herrar!, summerade han dagen.
Med Stenberg i högerstolen och Fredde Ökvist som mek hade Renberg laddad för succé.
- Ja, jag hade ju laddat med bara proffs, men glömde visst förarstolen...
Tack och lov klarade sig kabinpersonalen undan lindrigt, med endast en lårkaka på kartis-Stenberg.

När Renberg lämnade Vännäs var det Jörgen Jonasson i ledning i Grp H 2 wd, före Jocke Andersson och Krister Etting.

Tyvärr kommer inga bilder från denna tävling, men förhoppningsvis återkommer jag med resultat från morgondagens tävling i morgon!
Frid vare med er, önskar er alla en trevlig lördagskväll! Själv ska jag gå och sprätta en röd burk, kanske öppna en chips-påse, och börja motionera fjärrkontrollen från TV-soffan. Det ryms ju fler hundar där med mig nu, när husse är på turné!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0